Welke ukelele voor beginners

Welke ukelele voor beginners?

Wil je ukelele leren spelen maar weet je niet welk model je moet kiezen? Lees dan snel verder want op deze pagina lees je welke ukelele voor beginners geschikt is, welke prijs je ervoor moet betalen en wat eigenlijk de verschillen zijn tussen de verschillende modellen.

Wat kost een ukelele voor beginners?

Een ukelele die met de hand gebouwd is kan je 5000 euro kosten, daarvoor kun je 100 ukeleles voor beginners kopen. Voor pakweg 5 tientjes kun je namelijk al een leuk instap modelletje kopen. Reken voor een beginners ukelele tussen 50 en 200 euro. Afhankelijk van je budget kan dit een peuleschil of even sparen zijn, het is zeker een instrument dat voor de meeste mensen bereikbaar is.

Enkele betaalbare ukeleles voor beginners zijn:

  • Makala Dolphin Soprano: Laat je niet foppen door de prijs van ongeveer 70 euro, deze plastic ukelele is beter dan je zou verwachten én in veel leuke kleurtjes leverbaar.
  • Lanikai Soprano: Dit model is gemaakt van laminaat hout die met name geschikt is voor strumming. Zorg wel dat je regelmatig de snaren stemt.
  • Donner Concert: Dit is “The Real Deal” die in een complete starter kit leverbaar is en goed op stemming blijft.

Er zijn nog veel meer goede ukes voor minder dan 100 euro verkrijgbaar.

Wat maakt dure ukeleles beter?

De voornaamste zaken die luxe ukeleles beter maakt zijn de kwaliteit van de materialen en de kwaliteit van de constructie. Een betere houtsoort zal een mooiere klank geven, sterker zijn en er vaak ook mooier uitzien. De bouwkwaliteit heeft veel invloed op de klankkleur en de stemming. Een goedkope ukelele zal wat vaker gestemd moeten worden. Als je boven de 500 euro uitkomt dan worden de verschillen wel steeds kleiner en moet je wel heel serieus zijn met je instrument om de hogere aanschafprijs te verantwoorden.

Is een tweedehands ukelele kopen interessant?

Sinds COVID-19 in 2020 op volle kracht de wereld veroverde is de verkoop van ukeleles enorm toegenomen. Mensen zaten vaker thuis en waren op zoek naar een hobby. Dan zie je een paar leuke video’s op internet en je wilt zelf beginnen met spelen. Ukeleles voor beginners zijn daarom haast niet aan te slepen. Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die na even oefenen toch tot de conclusie komen dat dit instrument toch geen ideale match blijkt te zijn. Bij tweedehands weet je natuurlijk niet wat je koopt en er zit geen garantie op. De prijs voor een nieuwe ukelele voor beginners ligt dermate laag dat een nieuw exemplaar kopen doorgaans een betere optie is.

Moet je een ukelele kopen?

Als je twijfelt om een ukelele voor beginners te kopen, dan is het geen slecht idee om eens in je omgeving te kijken of er iemand is met een ukelele. Je kunt dan even testen voordat je zelf de stap neemt. Aangezien je voor pakweg 50 euro al een redelijke ukelele kunt kopen hoeft het uiteraard geen grote investering te zijn. Een paar setjes snaren, een stemapparaat en misschien een beschermhoes en je bent klaar. Als je de smaak te pakken hebt dan kun je altijd nog upgraden naar een nieuw model en je oude exemplaar houden om mee te nemen of te oefenen. Het is uiteraard ook mogelijk om jouw ukelele aan een nieuw beginners door te verkopen of cadeau te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *