Ukelele leren spelen boek

Ukelele leren spelen boek

Muziek leren uit een boek lijkt in het begin een beetje vreemd, muziek moet je horen toch? We leven in een tijdperk dat ieder liedje te streamen valt op Spotify en ieder populair nummer met noten en voorbeelden op YouTube te vinden is, toch was er een tijd dat mensen leerde uit boeken. Kun je ukelele leren spelen met een boek? En zo ja, met welk boek moet je dan beginnen? De beste boeken om ukelele te leren spelen hebben we op deze pagina verzameld.

Kun je ukelele leren spelen uit een boek?

Er zijn steeds meer methoden om iets te leren. Met computers, spelletjes en internet ligt alle kennis uit de historie van de mensheid aan je voeten, waarom zou je dan een stoffig oud boek kopen? Muziekstukken worden gecomponeerd en opgeschreven, dat is al eeuwenlang zo. Denk bijvoorbeeld aan bladmuziek. Ukelele is een instrument dat relatief eenvoudig te spelen valt, met slechts enkele akkoorden kun je al veel nummers meester maken. Je hebt dan wel de juiste ukelele akkoordenschema’s nodig, en interessante liedjes om je te motiveren zijn uiteraard ook belangrijk.

Voor iedere stijl een ukelele lesboek

Ukelele leren spelen uit een boek is eigenlijk een heel goede methode omdat je zo vaak als wilt kunt lezen en studeren. Ook als je even geen instrument bij de hand hebt. Het is ook heel fijn dat de keuze zo groot is, terwijl het instrument juist zo klein is. De laatste pakweg 10 tot 15 jaar is het aantal ukelele spelers enorm toegenomen, daardoor is het assortiment ukelele lesboeken ook flink uitgebreid.

Ukelele leer je spelen met deze boeken

Zoveel mensen, zoveel wensen. Hier zijn een aantal lesboeken waar er vast enkele tussen zitten die passen bij jouw niveau en interesse:

  • Het Koala Ukelele voor Kinderen Boek wordt geleverd met CD en DVD en is geschikt voor kinderen die beginnen met lessen.
  • Wise Publications Ukulele Case Chord Book is een uitstekend boek met akkoorden voor zowel beginners als gevorderde spelers.
  • Elise Ecklund is een populaire vlogger die ook een boek heeft uitgebracht met songs voor de ukelele.
  • Wil je de nummers van Ed Sheeran spelen op de ukelele? Ook daar is een boek voor geschreven.
  • 101 Hits for Ukulele is een must-have voor iedere serieuze ukelele speler.

Is één boek voor ukelele leren spelen voldoende?

Je kunt beter met één boek beginnen, anders loop je het risico dat de aanpak en methode verschilt. Er zijn namelijk meerdere manieren om je instrument te stemmen en andere types ukelele om te bespelen. Als je niet goed oplet dan loop je het risico van alles door elkaar te leren wat erg verwarrend kan zijn. Begin daarom liever met een goede introductie en breid jouw collectie vervolgens verder uit.

Is leren uit boeken voldoende?

Lesboeken vormen de basis van jouw uke spel. Leer de theorie, begrijp hoe dit instrument en de muziek die je speelt in elkaar zit en bouw daar op verder. Boekenwijsheid is zeker niet voldoende, het zal ook saai worden. Speel met vrienden, bekijk filmpjes online of volg een online cursus om jouw spel beter te maken en er ook meer plezier aan te beleven. Je kunt dan steeds weer terugvallen op je boeken als dit nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *