Ukelele kopen marktplaats

Ukelele kopen Marktplaats

Je hoeft niet meer naar de muziekwinkel om een instrument aan te schaffen, online bestel je met een klik en je bent klaar! Het aanbod is ook nog eens veel groter dus nog een goede reden om thuis een bestelling te plaatsen. Je kunt een ukelele kopen op Marktplaats maar is dit wel een goed idee? Naast de voordelen en nadelen geven we op deze pagina ook een aantal tips bij een ukelele kopen via Marktplaats.

Kun je een ukelele kopen op Marktplaats?

Op Marktplaats kun je enorm veel artikelen kopen, van goedkope afdankertjes tot luxe artikelen die splinternieuw zijn. Uiteraard kun je ook een ukelele kopen op Marktplaats. Daarbij is er onderscheid te maken in drie categorie├źn:

  • Particuliere verkopers die een gebruikte ukelele willen verkopen.
  • Winkels die nieuwe instrumenten leveren.
  • Muziekwinkels die inruil ukeleles verkopen via Marktplaats.

Professionele handelaren, experts en consumenten verkopen hier dus allemaal instrumenten, dit kan vergelijken wel een beetje lastig maken. Er is namelijk geen standaard manier om productinformatie te bekijken, en adverteerders kunnen extra betalen voor een plekje bovenaan. De eerste optie is dus niet altijd de beste keuze voor jou.

Is online een ukelele kopen veilig?

Op Marktplaats is er onderscheid te maken tussen levering aan huis per post of zelf ophalen. Sommige aanbieders bieden beide opties aan. Instrumenten per post verzenden hoeft geen probleem te zijn, er is natuurlijk wel een risico op schade of iets dergelijks. Een artikel moet dus goed ingepakt zijn. Bij betaling zijn er opties waarbij je verzekerd bent als er niet geleverd wordt, welke garantie op de ukelele zit is niet altijd duidelijk. Er zijn diverse webshops die een heel goede service leveren, sommige zijn minder zorgvuldig. Recensies lezen kan dan wat meer zekerheid bieden maar zeker weet het natuurlijk nooit. Als een winkel een nieuw product via internet koopt dan heb je recht op 14 dagen zichttermijn. Bevalt het product niet en is het ongebruikt of onbeschadigd dan mag je dit artikel retour zenden. Dit is niet zo bij particuliere verkoop, ook niet als iemand een ongebruikte ukelele met bonnetje verkoopt.

Waarom een tweedehands ukelele kopen?

Je kunt dus kiezen tussen een nieuwe of gebruikte ukelele, waarom dan kiezen voor tweedehands? Vanwege de prijs waarschijnlijk, je moet uiteraard wel goed opletten of er nog verzendkosten bijkomen en hoeveel dit is. Dan is er altijd het risico dat je een kat in de zak koopt. Er zijn zeker goede occasions die je voor een prikkie kunt kopen, je moet er wel een beetje geluk mee hebben. Soms kun je de ukelele aan huis ophalen en het instrument even bekijken voor je afrekent.

Tips voor een ukelele kopen

Er zijn particuliere en zakelijke verkopers, de verkoopvoorwaarden zullen hierdoor verschillend zijn.
Een ukelele voor beginners kun je tussen 50 en 100 euro kopen, helemaal nieuw.
Soms kun je het instrument eerst bekijken en uitproberen voor je betaalt.
Let goed op de beschrijving en stel vragen als er iets niet helemaal duidelijk is.

Naast een ukelele online kopen kun je ook online ukelele lessen volgen, zo kun je volledig digitaal met je nieuwe hobby beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *